Ο φυσητήρας είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την απομάκρυνση φύλλων, υπολειμμάτων, κομμένου γρασιδιού και κομματιών από φυτά φράκτη. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε έναν νέο φυσητήρα; Δείτε εδώ ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αγορά. Διαθέτουμε φυσητήρες που καλύπτουν κάθε ανάγκη σας. Εάν γνωρίζετε για ποια χρήση προορίζετε το φυσητήρα, θα σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τον κατάλληλο.

Χειρός ή πλάτης;

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν αγοράζετε έναν φυσητήρα είναι ο σκοπός για τον οποίο θα τον χρησιμοποιείτε. Αν πρόκειται να τον χρησιμοποιείτε για μικρά χρονικά διαστήματα και για λίγα υπολείμματα, επιλέξτε καλύτερα έναν ελαφρύ, ευέλικτο φυσητήρα χειρός όπως τον Husqvarna 125B. Αν εργάζεστε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και με περισσότερο υλικό, ένας επινώτιος φυσητήρας είναι καλύτερη λύση.

Οι επινώτιοι φυσητήρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: για γενικές επαγγελματικές εργασίες και για εκείνους που έχουν ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ο πιο ισχυρός φυσητήρας είναι ο Husqvarna 580BTS, ο οποίος διαθέτει εισαγωγή αέρα με φίλτρο για παρατεταμένο χρόνο λειτουργίας και απρόσκοπτη χρήση.

Μετατρέψτε τον φυσητήρα σε ηλεκτρική σκούπα

Ο φυσητήρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρική σκούπα για την απορρόφηση γρασιδιού, κομμένων χόρτων και φύλλων από το έδαφος. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για σημεία όπου δεν θέλετε να διασκορπιστούν τα υπολείμματα, όπως για παράδειγμα γύρω από μια λιμνούλα ή στο σταθμευμένο αυτοκίνητό σας. Ο Husqvarna 125BVx συνοδεύεται από ένα κιτ απορρόφησης.

Μπαταρία ή βενζίνη;

Οι σύγχρονοι φυσητήρες μπαταρίας είναι ελαφριοί, ισχυροί, ιδιαίτερα αθόρυβοι και σχεδόν απαλλαγμένοι από κραδασμούς. Όλα τα προϊόντα της Husqvarna χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο φορτιστή και η φόρτιση μιας μπαταρίας 4,2 Ah διαρκεί 30-50 λεπτά. Μερικές επιπλέον μπαταρίες ή μια συστοιχία μπαταριών θα σας επιτρέψουν να εργαστείτε όλη την ημέρα. Οι φυσητήρες μπαταρίας είναι ιδανικοί για εργασίες σε εσωτερικούς χώρους ή όταν εργάζεστε σε χώρους με ευαισθησία στον θόρυβο, όπως νοσοκομεία, σχολεία και αστικά πάρκα. Αν κάνετε πιο βαριές εργασίες, όπως η μετακίνηση πολλών υγρών φύλλων, συνιστάται να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς ενός βενζινοκίνητου επινώτιου φυσητήρα, μιας και είναι πιο κατάλληλος για τέτοιου είδους εργασίες.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε φυσητήρα:


  1. Βεβαιωθείτε ότι προσφέρει εύκολη εκκίνηση και χρήση.
  2. Επιλέξτε έναν φυσητήρα με χαμηλά επίπεδα κραδασμών για πιο ξεκούραστη χρήση και για να αποφύγετε τραυματισμούς που οφείλονται σε κραδασμούς.
  3. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αρκετά υψηλή ταχύτητα και ροή αέρα για την εργασία που τον προορίζετε.
  4. Εάν πρόκειται να εργάζεστε για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, βεβαιωθείτε ότι ο φυσητήρας πλάτης διαθέτει εξάρτυση που είναι άνετη και διαθέτει ζώνη στους γοφούς και φαρδιούς ιμάντες στους ώμους για τη μείωση του φορτίου.