Ψάχνετε την καλύτερη επιλογή για την αγορά ενός νέου τρακτέρ κήπου; Δείτε εδώ ορισμένες συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο.

Το κατάλληλο μέγεθος για την εργασία

Σε γενικές γραμμές, εάν ο κήπος σας είναι μεγάλος και πιο ανοιχτός, είναι σημαντικό το τρακτέρ κήπου να έχει μεγάλο πλάτος κοπής. Ωστόσο, εάν υπάρχουν πολλά εμπόδια, όπως δέντρα και θάμνοι, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα τρακτέρ κήπου που είναι αρκετά μικρό, ώστε να χωράει και στα πιο στενά περάσματα. Στη γκάμα τρακτέρ κήπου Husqvarna προσφέρουμε τρακτέρ με πλάτος κοπής από 77 εκ. έως 137 εκ.

Συλλέκτης ή πλευρική εκτόξευση;

Τα τρακτέρ κήπου Husqvarna σάς επιτρέπουν να επιτύχετε κορυφαία αποτελέσματα, εφαρμόζοντας τη μέθοδο κοπής που ταιριάζει καλύτερα στο γκαζόν σας. Επιλέξτε ένα μοντέλο με ενσωματωμένο συλλέκτη, εάν θέλετε να συλλέγετε το κομμένο γρασίδι και να επιτυγχάνετε νοικοκυρεμένα αποτελέσματα. Για γρήγορο και αποτελεσματικό κούρεμα, επιλέξτε ένα τρακτέρ πλευρικής εκτόξευσης. ®

Αξεσουάρ για μεγαλύτερη ευελιξία

Τα τρακτέρ κήπου της εταιρείας μας μπορούν να εξοπλιστούν με μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ, ώστε να χρησιμοποιείτε το τρακτέρ σας για περισσότερες εργασίες, όλο το χρόνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε συλλέκτη φύλλων, εκριζωτήρα βρύων, καλλιεργητή και διανομέα για την προετοιμασία του γκαζόν, βούρτσα που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος, αλλά και λεπίδα χιονιού ή εκτοξευτήρα χιονιού για το καθάρισμα ιδιωτικών δρόμων και μονοπατιών. Υπάρχει επίσης ένα εξάρτημα ρυμούλκησης που θα διευκολύνει την εργασία σας στον κήπο.

Επιλογή μετάδοσης

Τα τρακτέρ κήπου με υδροστατική μετάδοση είναι πιο εύκολα στο χειρισμό από τα τρακτέρ με χειροκίνητη μετάδοση. Με τη χειροκίνητη μετάδοση, πρέπει να ακινητοποιείτε το τρακτέρ κάθε φορά που αλλάζετε ταχύτητα. Η υδροστατική μετάδοση παρέχει συνεχή προσαρμογή της ταχύτητας, ενώ οδηγείτε.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές λύσεις υδροστατικής μετάδοσης. Για μέγιστη άνεση, επιλέξτε ένα τρακτέρ με μετάδοση που ελέγχεται με πεντάλ, ενώ η ταχύτητα και η διεύθυνση ελέγχονται με ξεχωριστά πεντάλ για κίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Η άλλη δυνατή επιλογή είναι το υδροστατικό σύστημα με μοχλό. Ο μοχλός βρίσκεται πάνω στον προφυλακτήρα και είναι εύκολα προσιτός από τη θέση του οδηγού.

Ορισμένα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο τρακτέρ:


  1. Τα τρακτέρ κήπου με ενσωματωμένο συλλέκτη έχουν το πιο αποτελεσματικό σύστημα συλλογής.
  2. Όταν κουρεύετε ψηλό και χοντρό γρασίδι, το πιο αποτελεσματικό πλαίσιο κοπής είναι αυτό με την πλευρική εκτόξευση.
  3. Χάρη στους διάφορους τύπους αξεσουάρ, τα τρακτέρ μας μπορούν να προσαρμοστούν για τη συλλογή ή την κοπή και εκτόξευση με τη μέθοδο χορτολίπανσης BioClip, ώστε να προσαρμόζονται στον τύπο του γκαζόν σας και στις συνήθειες κουρέματος γκαζόν που έχετε αποκτήσει.
  4. Τα περισσότερα τρακτέρ με ενσωματωμένο συλλέκτη (μοντέλα CT/CTH) διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό μια υποδοχή BioClip®, ενώ μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με έναν ανακλαστήρα οπίσθιας εκτόξευσης.
  5. Τα περισσότερα τρακτέρ πλευρικής εκτόξευσης μπορούν να εξοπλιστούν με αξεσουάρ συλλέκτη 2 ή 3 δοχείων.
  6. Όλα τα τρακτέρ πλευρικής εκτόξευσης μπορούν να εξοπλιστούν με αξεσουάρ για κούρεμα με τη μέθοδο BioClip®.
  7. Επειδή τα τρακτέρ με ενσωματωμένο συλλέκτη δεν έχουν ανακλαστήρα που να προεξέχει από το πλάι του πλαισίου κοπής, μπορούν να αποδώσουν σε πιο στενούς χώρους από τα μοντέλα πλευρικής εκτόξευσης.