Οι επιδόσεις καθαρισμού καθορίζονται από τον συνδυασμό πίεσης και ροής του νερού. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή καθαρισμού και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, τόσο μεγαλύτερες πρέπει να είναι και οι προτεινόμενες επιδόσεις, προκειμένου να είναι αποδοτική η εργασία σας. Σειρά 100: Σχεδιασμένη για εργασίες καθαρισμού, όπως π.χ. αυλές και εξοπλισμός κήπου. Σειρά 200: Πλυστικά γενικής χρήσης με στιβαρό και έξυπνο σχεδιασμό, ιδανικά για τις περισσότερες εργασίες καθαρισμού στο σπίτι και τον κήπο. Σειρά 300: Υψηλής απόδοσης πλυστικά, στιβαρά, μεγάλης διάρκειας ζωής, με χρηστικό σχεδιασμό για εξαιρετικά αποτελέσματα σε απαιτητικές εργασίες, όπως οχήματα και πέτρινοι τοίχοι. Σειρά 400: Πολύ μεγάλα πλυστικά με πλήρεις προδιαγραφές που προσφέρουν τις υψηλότερες επιδόσεις και διάρκεια ζωής. Σχεδιασμένα για τις πιο δύσκολες εργασίες καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινούμενων, λοιπών μεγάλων οχημάτων, προσόψεις και κτημάτων. Επισκεφτείτε το επιλεγμένο κατάστημα μας και βρείτε μαζί ποιο μηχάνημα ταιριάζει στις ανάγκες σας. Επίσης, να θυμάστε να ελέγξετε την ηλεκτρική σας εγκατάσταση για να βεβαιωθείτε ότι παρέχει αρκετή ισχύ.

Τι μπεκ να χρησιμοποιήσω;

Όλα τα πλυστικά Husqvarna διατίθενται με δύο τύπους μπεκ. Ένα επίπεδο με ρυθμιζόμενη πίεση και ένα περιστρεφόμενο. Το επίπεδο μπεκ είναι ένα ευέλικτο και πολυχρηστικό για εργασίες όπως ο καθαρισμός οχημάτων, εξοπλισμού κήπου και πλακών. Το περιστρεφόμενο μπεκ είναι μια κεφαλή υψηλής πίεσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες και βρωμιά. Πάντα δοκιμάστε σε ένα μικρό και λιγότερο εμφανές σημείο της περιοχής που θα καθαρίσετε, καθώς η καθαριστική δύναμη είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ορισμένες επιφάνειες.

Μπορώ να τροφοδοτήσω το πλυστικό μου από άλλες πηγές νερού;

Όλα τα πλυστικά Husqvarna έχουν μια λειτουργία εκκίνησης που σας επιτρέπει να τροφοδοτήσετε νερό στο πλυστικό σας από εναλλακτικές πηγές όπως δεξαμενές βρόχινου νερού και βαρέλια. Απαιτείται ένας σωλήνας αναρρόφησης.  

Πόσο νερό χρειάζονται τα πλυστικά;

Ένα πλυστικό, ανάλογα το μοντέλο, έχει ροή νερού από 320 λίτρα/ώρα και 650 λίτρα/ώρα. Τα πλυστικά χρησιμοποιούν έως και 80% λιγότερο νερό για να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα καθαρισμού με ένα απλό λάστιχο κήπου. Το αυτόματο σύστημα start/stopσταματάει το μηχάνημα όταν απενεργοποιηθεί η σκανδάλη και έτσι εξοικονομείτε ενέργεια.  

Τι να κάνω εάν το μοτέρ δεν ξεκινάει;

  • Ελέγξτε την παροχή ρεύματος και τον ρελέ/ ασφάλεια.
  • Ελέγξτε τον διακόπτη στη συσκευή.
  • Εάν χρησιμοποιείτε επέκταση μπαλαντέζα, βεβαιωθείτε ότι οι προδιαγραφές της συμφωνούν με τις απαιτήσεις του μηχανήματος και την έχετε ξετυλίξει πλήρως.
  • Εάν πέφτει η ασφάλεια κατά την εκκίνηση και τη λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μηχανήματος, όπως αυτές αναγράφονται στο εγχειρίδιο λειτουργίας και είναι τύπου αργής αντίδρασης τάξης “C” ή “K”.
Τι να κάνω εάν το μηχάνημα δεν έχει πίεση;
  • Βεβαιωθείτε ότι η παροχή νερού είναι σωστά συνδεδεμένη και η ροή είναι επαρκής.
  • Αφαιρέστε το φίλτρο από τη βρύση και καθαρίστε το.
  • Ενεργοποιήστε τη σκανδάλη χωρίς να συνδέσετε μπεκ και με τον διακόπτη λειτουργίας στη θέση “0 – Off”. Έτσι θα εκκενώσετε τυχόν αέρα από το κύκλωμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά αξεσουάρ.