Το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας κουβαλούν μαζί τους πολλές βρωμιές και υγρασία, που – ακόμα και αν τοποθετήσετε προστατευτικά χαλάκια στις πόρτες – κατορθώνουν συχνά και εισχωρούν μέσα στο σπίτι σας. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να καθαρίσετε αυτή τη βρωμιά.

Σκούπα σπιτιού για απαλό καθάρισμα

Ιδιαίτερα όταν ο χειμώνας είναι βροχερός και κρύος, η σκόνη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πρόβλημα σε μια καθαρή είσοδο σπιτιού. Υλικά όπως η άμμος και τα χαλίκια, που χρησιμοποιούνται συχνά για την καταπολέμηση του χιονιού και του πάγου, μπορούν να προκαλέσουν αδιόρατες γρατζουνιές στο εσωτερικό του σπιτιού, ιδιαίτερα πάνω στα ευαίσθητα πατώματα. Για ένα απαλό και αποτελεσματικό καθάρισμα, λοιπόν, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια σκούπα σπιτιού αμέσως μόλις η βρωμιά που τρύπωσε μέσα στο σπίτι σας στεγνώσει.

Αφήστε τη βρωμιά έξω

Για να εμποδίσετε τη βρωμιά να εισέλθει μέσα στο σπίτι σας, προτείνεται να τοποθετήσετε ένα χαλάκι με ελαστικές άκρες μπροστά από την πόρτα σας. Μια ειδική θήκη για να στεγνώνουν τα παπούτσια, τοποθετημένη στον χώρο εισόδου, θα σας επιτρέψει να μην αφήνετε τα παπούτσια σας έξω στο κρύο. Με τον τρόπο αυτό, τα παπούτσια σας θα διατηρούνται ζεστά, χωρίς να λερώνουν τον χώρο.

Η συμβουλή του ειδικού

Εάν, παρ’ όλες τις προσπάθειες σας, τα πλακάκια της εισόδου σας γδαρθούν, τότε λίγη οδοντόπαστα μπορεί να βοηθήσει ώστε αυτές οι γρατζουνιές να μην φαίνονται.