Δυνατότητες εφαρμογής

Οι ατμοκαθαριστές μας έχουν διάφορες δυνατότητες εφαρμογής: εκτός από το καθάρισμα, επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο σιδέρωμα και την περιποίηση υφασμάτων. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε την ποικιλία εφαρμογών του ατμού και να εκπλαγείτε από τις απεριόριστες δυνατότητες:

Καθάρισμα δαπέδων από πλακάκια

Για τον ενδιάμεσο καθαρισμό και τη φροντίδα μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα πανί που μπορείτε να διπλώσετε και να τεντώσετε πάνω στο ακροφύσιο δαπέδου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πανί μικροϊνών (ειδικό εξάρτημα) για εξαιρετικά σχολαστικό καθάρισμα.

Μετακινήστε το ακροφύσιο γρήγορα προς τα εμπρός και πίσω αφού πρώτα απελευθερώσετε ατμό. Δεν χρειάζεται να απελευθερώνετε ατμό συνεχώς. Για να καθαρίσετε εσοχές, δεν αρκεί να μετακινείτε το ακροφύσιο στις σωστές γωνίες αλλά
και διαγώνια προς τις εσοχές.

Αναρρόφηση:

Συνιστούμε να καθαρίσετε το δάπεδο με συσκευή αναρρόφησης πριν από τον καθαρισμό με ατμό. Χρησιμοποιήστε σε δάπεδο από μελαμίνη μόνο αν είστε βέβαιοι ότι έχει στρωθεί και κολληθεί από επαγγελματίες.

Fliesenböden_reinigen

Καθάρισμα δαπέδων από μελαμίνη

Με τη μισή ποσότητα ατμού, μπορείτε να καθαρίσετε δάπεδα από μελαμίνη ή βερνικωμένο παρκέ (όχι περασμένα με λάδι ή κερί!). Ο όγκος του ατμού ρυθμίζεται στο πιστόλι ατμού. Χρησιμοποιήστε δύο υφάσματα (= 4 στρώσεις), έτσι ώστε η επιφάνεια να έρχεται σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερο ατμό. Μην εφαρμόζετε ατμό στο ίδιο σημείο για πολλή ώρα για να μην βραχεί πολύ το δάπεδο. Τα υπολείμματα υγρασίας θα στεγνώσουν γρήγορα και δεν θα αφήσουν σημάδια.

Συμβουλή:

Συνιστούμε να καθαρίσετε το δάπεδο με συσκευή αναρρόφησης πριν από τον καθαρισμό με ατμό. Χρησιμοποιήστε σε δάπεδο από μελαμίνη μόνο αν είστε βέβαιοι ότι έχει στρωθεί και κολληθεί από επαγγελματίες.

Laminatböden_reinigen

Καθαρισμός μπάνιων και τουαλετών

Λάμψη σε χρόνο μηδέν: για τον καθαρισμό πλακιδίων τοίχων, γυαλιών και καθρεφτών, ενώσεων, εσοχών, στενών κενών κλπ.

Υπολείμματα αλάτων και σαπουνιού

Ακόμα και τα επίμονα υπολείμματα αλάτων και σαπουνιού μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με το λειαντικό πανί (κιτ πανιών μικροϊνών για το μπάνιο).

Καθάρισμα ενώσεων

  • Χρησιμοποιήστε μόνο το ακροφύσιο λεπτομερειών για να μην γρατζουνίσετε τις επιχρωμιωμένες ή ανοξείδωτες ενώσεις. Κρατήστε το κοντά στο αντικείμενο που θέλετε να καθαρίσετε και περιμένετε μέχρι να διαλυθούν τα άλατα. Αν δεν κινείται ή αν είναι σε περίεργη θέση, μπορείτε να συνδέσετε στο ακροφύσιο μια βούρτσα. Τρίψτε την περιοχή εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ατμό με πίεση. Καθαρισμός ενώσεων.
  • Αν το λίπος έχει συσσωρευτεί για καιρό, η μόνη λύση είναι το επίμονο τρίψιμο και η άσκηση πίεσης. Ταυτόχρονα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ατμό.
  • Σταδιακά το λίπος θα συσσωρευτεί στο πανί. Γι’ αυτό, πρέπει να το αλλάζετε τακτικά.
  • Για ένα αποτέλεσμα χωρίς γραμμές, ολοκληρώστε το γυάλισμα της καθαρής πια επιφάνειας με το κίτρινο πανί μικροϊνών.
  • Ακόμα και η επίμονη βρωμιά που έχει ξεραθεί μπορεί να αφαιρεθεί αν χρησιμοποιήσετε ατμό απευθείας πάνω της και την τρίψετε με δύναμη.
  • Αν το στρώμα υπολειμμάτων των αλάτων είναι παχύ, βρέξτε το πρώτα με ξύδι ή χυμό λεμονιού και αφήστε το να μουλιάσει.
  • Επιπλέον, ο τακτικός καθαρισμός με ατμό αποτρέπει το σχηματισμό αλάτων στο μέλλον.
Armaturen_reinigen

Καθαρισμός παραθύρων και καθρεφτών

  1. Πριν χρησιμοποιήσετε τον ατμοκαθαριστή, πραγματοποιήστε καθαρισμό σε βάθος. Σκουπίστε ολόκληρη την επιφάνεια με ένα πανί ατμού και το χειροκίνητο ακροφύσιο. Συμβουλή για το χειμώνα: ζεστάνετε τα πολύ κρύα παράθυρα από απόσταση 5 εκατοστών.
  2. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ατμό στη γυάλινη επιφάνεια από πάνω προς τα κάτω με το ακροφύσιο λεπτομερειών.
  3. Ξύστε το συμπυκνωμένο νερό προς τα κάτω περνώντας πολλές φορές την επιφάνεια με τον τζαμοκαθαριστή. Για να μην δημιουργηθούν γραμμές, σκουπίζετε τακτικά τον τζαμοκαθαριστή με ένα πανί.
  4. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν στο παράθυρο μείνουν μερικές σταγόνες αφού χρησιμοποιήσετε τον τζαμοκαθαριστή. Μπορείτε να τις καθαρίσετε εύκολα, χωρίς να αφήσετε γραμμές, με το πανί.
Spiegel_reinigen

Καθάρισμα εσοχών στα πλακάκια

  1. Το ακροφύσιο λεπτομερειών χρησιμεύει για το στοχευμένο καθάρισμα των εσοχών στα πλακάκια. Αν χρειάζεται, μπορείτε να συνδέσετε και μια στρογγυλή βούρτσα.
  2. Ακόμα και η επίμονη βρωμιά που έχει ξεραθεί μπορεί να αφαιρεθεί αν χρησιμοποιήσετε ατμό απευθείας πάνω της και την τρίψετε με δύναμη.
  3. Μετά τον καθαρισμό με ατμό, μπορείτε να στεγνώσετε την επιφάνεια με ένα πανί. Σημείωση για τους αρμούς από σιλικόνη: χρησιμοποιήστε τον ατμό για λίγη ώρα για να μην προκαλέσετε φθορά στο υλικό
Fliesenfugen_reinigen

Αφαίρεση λιπαρών επικαθίσεων

  1. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι υπέροχο αλλά μόνο όταν δεν έχουν σχηματιστεί λιπαρές επικαθίσεις. Μπορείτε να επιτύχετε ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα με το απαλό βελούδινο κάλυμμα και το κίτρινο πανί μικροϊνών (ειδικά εξαρτήματα) που περιλαμβάνονται στο κιτ πανιών μικροϊνών για την κουζίνα.
  2. Αν το λίπος έχει συσσωρευτεί για καιρό, η μόνη λύση είναι το επίμονο τρίψιμο και η άσκηση πίεσης. Ταυτόχρονα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ατμό.
  3. Σταδιακά το λίπος θα συσσωρευτεί στο πανί. Γι’ αυτό, πρέπει να το αλλάζετε τακτικά.
  4. Για ένα αποτέλεσμα χωρίς γραμμές, ολοκληρώστε το γυάλισμα της καθαρής πια επιφάνειας με το κίτρινο πανί μικροϊνών.
Fettablagerungen_entfernen

Καθάρισμα εστιών και φούρνων

  1. Οι γυάλινες κεραμικές εστίες αποτελούν πρόβλημα για πολλές μεθόδους καθαρισμού. Όχι όμως και για τους ατμοκαθαριστές. Ένα σπιράλ σύρμα από ανοξείδωτο ατσάλι προσαρμόζεται στη στρογγυλή βούρτσα. Θα τα βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών ειδών.
  2. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε μήπως γρατζουνίσετε τη γυάλινη εστία όταν χρησιμοποιείτε ατμό. Κατά το καθάρισμα, ο ατμός σχηματίζει ένα είδος λιπαντικού στρώματος. Μπορείτε να καθαρίσετε τις εσοχές και τις άκρες της εστίας με το ακροφύσιο λεπτομερειών και τη στρογγυλή βούρτσα (η στρογγυλή βούρτσα συνδέεται στο ακροφύσιο) χωρίς να χρησιμοποιείτε το κάλυμμα.
Küche_reinigen

Φρεσκάρισμα ρούχων

Ακόμα και το φρεσκάρισμα των ρούχων είναι παιχνιδάκι με το πρόσθετο ακροφύσιο υφασμάτων. Το ενσωματωμένο σύστημα αφαίρεσης χνουδιών απομακρύνει τις τρίχες και τα χνούδια από τα ρούχα χωρίς κόπο. Τώρα μπορείτε να εξαφανίσετε τις ζάρες από τις κουρτίνες και τα ρούχα χωρίς να βάλετε το ύφασμα στη σιδερώστρα. Μπορεί να απομακρύνει και τις οσμές. Ένα βάρος λιγότερο!

Kleidung_auffrischen

Ο ατμός είναι φυσικός και αποτελεσματικός

Απλός, βιολογικά καθαρός και φιλικός προς το περιβάλλον: το καθάρισμα με ατμό είναι ο πιο φυσικός τρόπος καθαρισμού και κατ’ επέκταση, η ιδανική εναλλακτική στις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού. Οι ατμοκαθαριστές μας έχουν διάφορες δυνατότητες εφαρμογής. Εκτός από το καθάρισμα, επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο σιδέρωμα και την περιποίηση υφασμάτων. Χρησιμοποιώντας ατμό θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε σε κάτι άλλο. Η χρήση της δύναμης του ατμού για οικιακές εργασίες, μεγάλες ή μικρές, δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή.

Πώς διευκολύνει τη ζωή μας το καθάρισμα με ατμό.

Πολύ πριν ακόμα οι άνθρωποι σκεφτούν την έννοια της καθαριότητας, ο ατμός ανέβλυζε από το έδαφος από ηφαίστεια και θερμοπίδακες. Ωστόσο, μόλις το 1700 ήταν ώριμες οι συνθήκες για να αξιοποιήσουν οι άνθρωποι τη δύναμη του ατμού σε πρακτικές εφαρμογές. Ο καθαρισμός με ατμό είναι μια σύγχρονη εφαρμογή της δύναμης του ατμού.

Γιατί είναι φιλικός προς το περιβάλλον ο καθαρισμός με ατμό;

Είναι πολύ απλό. Γιατί ο ατμός δεν κάνει χρήση χημικών. Ο συνδυασμός της δύναμης του ατμού και της θερμοκρασίας αρκεί για να διασπάσει την επίμονη βρωμιά καθιστώντας περιττά τα χημικά προϊόντα καθαρισμού. Έτσι, προστατεύεται τόσο το νερό, η πηγή της ζωής, όσο και ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Ο καθαρισμός με ατμό δεν επιβαρύνει τη φύση και τους φυσικούς πόρους και από άλλες απόψεις. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει πια λόγος απόρριψης συσκευασιών των χημικών προϊόντων καθαρισμού, γεγονός που ισοδυναμεί με εξοικονόμηση επιπρόσθετων πόρων και ενέργειας.

Επιπλέον, το νερό είναι εξαιρετικά οικονομικό όταν χρησιμοποιείται στον καθαρισμό με τη μορφή ατμού: ένα λίτρο νερό βρύσης αρκεί για να παράξει 1.700 λίτρα ατμού! Η ποσότητα αυτή φτάνει για 20 λεπτά καθαρισμού με ατμό, αρκετά για να καθαριστεί ένα μικρό διαμέρισμα. Και καθώς κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται μόνο για το ζέσταμα του νερού, διατηρείται στο ελάχιστο και η ενεργειακή κατανάλωση.

Γιατί είναι πιο υγιεινός ο καθαρισμός με ατμό;

Ο καθαρισμός με ατμό προστατεύει εσάς και την οικογένειά σας. Αντίθετα με τα απορρυπαντικά, ο συμπυκνωμένος ατμός δεν αφήνει αλλεργιογόνα υπολείμματα στις επιφάνειες που καθαρίζονται με αυτόν. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά για τα παιδιά, που έχουν την τάση να βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους. Επίσης, χάρη στον ατμό δεν υπάρχει πια κίνδυνος ατυχημάτων λόγω χρήσης ακατάλληλων καθαριστικών, δερματικών ερεθισμών ή άλλων αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες δεν έχουν πια λόγο να ανησυχούν. Καθώς ο ατμός δεσμεύει τη σκόνη και δεν απελευθερώνει αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα (όπως εκκρίσεις ακάρεων), η ποιότητα της ατμόσφαιρας βελτιώνεται σημαντικά. Τέλος, το καθάρισμα με ατμό είναι πιο ξεκούραστο αφού ο ατμός κάνει όλη τη σκληρή δουλειά.