Οι ατμοκαθαριστές αξιοποιούν τις καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες του ατμού, απομακρύνοντας τα βακτήρια και τα ακάρεα γρήγορα και εύκολα, χωρίς απορρυπαντικά και χημικά διαλυτικά. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που έχουν γίνει το πλέον αξιόπιστο εργαλείο καθαρισμού για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, αλλεργίες, ή από πολλαπλή ευαισθησία σε χημικές ουσίες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να επενδύσει σε έναν ατμοκαθαριστή.

 

1Καθάρισμα χωρίς χημικές ουσίες

Η δύναμη του ατμού είναι τόσο αποτελεσματική που δε χρειάζεσαι χημικά καθαριστικά και για τους πιο μικρούς πόρους. Η απολύμανση του σπιτιού σου δεν ήταν ποτέ πιο φιλική προς το περιβάλλον. Άλλωστε, έχει πραγματικά νόημα να ετοιμάζεις το φαγητό σου σε έναν πάγκο που έχει ψεκαστεί με καθαριστικό σπρέι; Με έναν ατμοκαθαριστή, όχι μόνο μπορείς να εξαλείψεις τα χημικά κατάλοιπα στο σπίτι σου, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλέστερο χώρο (ειδικά για τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια ζώα που ουσιαστικά ζουν κοντά στο πάτωμα), αλλά και να μειώσεις την ποσότητα των χημικών ουσιών που απελευθερώνονται στο περιβάλλον.

 

2Ένα εντελώς νέο επίπεδο καθαρισμού

Οι ατμοκαθαριστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον αποτελεσματικό καθαρισμό σκληρών επιφανειών, εξαρτημάτων, μικρών αντικειμένων, πατωμάτων και γενικά κάθε επιφάνειας. Έρχονται με ποικιλία εργαλείων που σου επιτρέπουν να καθαρίζεις τζάμια, αρμούς, φούρνους και πατώματα, καθώς και να αφαιρείς τσακίσεις από ρούχα και κουρτίνες. Επίσης, μπορείς να εκμεταλλευτείς τη δύναμη του ατμού για να καθαρίσεις αποτελεσματικά το μπάνιο (βρύσες, πλακάκια κ.λπ.) ή την κουζίνα σου (πάγκους, απορροφητήρες ή φούρνο), επίσης χωρίς τη χρήση καθαριστικών και σφουγγαριών. Με τόσες ευκολίες που προσφέρει ένας ατμοκαθαριστής, θα καθαρίζεις πράγματα που μέχρι τώρα απέφευγες για πολύ καιρό!

 

3Ξοδεύεις λιγότερα χρήματα για προϊόντα καθαρισμού

Γιατί να έχεις τόσα διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού κρυμμένα στα ντουλάπια σου; Μήπως έχεις ξεχωριστά καθαριστικά για το μπάνιο, τα παράθυρα, τους καθρέφτες και τα πατώματα; Ένας ατμοκαθαριστής μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από αυτά τα καθαριστικά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται κάθε τόσο να ξοδεύεις χρήματα σε ακριβά προϊόντα καθαρισμού. Με τον ατμοκαθαριστή θα εξοικονομήσεις χρήματα, χώρο, καθώς επίσης και χρόνο, αφού καθαρίζεις πιο γρήγορα από ό,τι αν π.χ. χρησιμοποιούσες την παραδοσιακή σφουγγαρίστρα.

 

4Πετυχαίνεις εις βάθος καθαρισμό και απολύμανση

Ο ατμοκαθαριστής είναι μια ιδανική συσκευή Καθαρισμού, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια. Βακτήρια, ιοί, και μύκητες μπορεί να μην είναι ανιχνεύσιμα, αλλά δυνητικά είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα παθογόνα που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς, αλλεργίες και λοιμώξεις. Η καθαριστική δράση του ατμού είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να απομακρύνει ακόμα και τους πιο επίμονους ρύπους. Ο ατμός εισχωρεί ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία εξουδετερώνοντας όλες τις βρωμιές και τους παθογόνους μικροοργανισμούς γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

5Καθαρισμός της ατμόσφαιρας από τις αλλεργιογόνες ουσίες

Μία σημαντική κατηγορία ρύπων είναι τα αιρούμενα σωματίδια και τα απόβλητα των ακάρεων της σκόνης – δεύτερη αιτία μετά τη γύρη στην πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων. Χρησιμοποιώντας τον ατμοκαθαριστή σου σε τακτική βάση θα απαλλαγείς οριστικά από αυτά τα μικροσκοπικά αλλεργιογόνα. Μερικές αλλεργικές αντιδράσεις μεταφράζονται σε άσθμα, το οποίο είναι η πιο συχνή χρόνια πάθηση της παιδικής ηλικίας. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι η αποφυγή των αλλεργιογόνων στην πρώιμη παιδική ηλικία μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση του άσθματος. Ο ατμοκαθαριστής είναι μία εξαιρετική λύση για να δημιουργήσεις μια απόλυτα καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, εξουδετερώνοντας αυτά τα αλλεργιογόνα από το στρώμα, τα μαξιλάρια και τα επικαλυμμένα έπιπλα.

 

6Παιδικό δωμάτιο και παιχνίδια

Στο παιδικό δωμάτιο θα απολυμάνεις τις κουρτίνες, το στρώμα, το κρεβάτι του μωρού και το χαλί του. Τα παιχνίδια βρίθουν μικροβίων, αφού τα παιδιά περνούν με αυτά αρκετές ώρες. Ειδικά η κοινή χρήση των παιχνιδιών είναι ένας εύκολος τρόπος διάδοσης των μικροβίων. Χρησιμοποίησε τον ατμοκαθαριστή για να καθαρίσεις και να απολυμάνεις τα παιχνίδια των παιδιών τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.