Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι μας στολίζουμε πυρετωδώς τα σπίτια μας. Ένα αγαπημένο διακοσμητικό, χαρακτηριστικό του χειμώνα αλλά και των Χριστουγέννων, είναι το κουκουνάρι, από έλατο, πεύκο ή άλλα κωνοφόρα δέντρα. Ας δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό το όμορφο υλικό που μας προσφέρει η φύση & το δάσος.!!!

Πολλά κουκουνάρια λέγονται κουκουνάρια έλατου, αλλά συνήθως προέρχονται από άλλα δέντρα. Τα κουκουνάρια έλατου στέκονται όρθια πάνω στα κλαδιά. Όταν είναι ώριμα αποσυντίθενται και πέφτουν στο έδαφος ως νιφάδες με τους σπόρους τους. Αν βρείτε ολόκληρα κουκουνάρια, μάλλον προέρχονται από έλατο, πεύκο ή άλλα κωνοφόρα δέντρα. Αυτά είναι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση.

Τα κουκουνάρια πέφτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μπορείτε να τα μαζεύετε ενώ περπατάτε στο δάσος και να τα αποθηκεύετε για την επόμενη περίοδο των Χριστουγέννων. Όταν έρθει η ώρα, κρεμάστε τα με όμορφες κορδέλες, τοποθετήστε μόνα τους σε γυάλες ή δημιουργήστε εντυπωσιακές συνθέσεις με τα κουκουνάρια και άλλα στολίδια, πχ μπάλες ή κεριά. Τα κουκουνάρια μπορούν να ομορφύνουν το τραπέζι σας, καθώς και το παράθυρό σας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως πλάκες ονόματος σε ένα εορταστικό δείπνο ή ως μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα στο περβάζι του παραθύρου σας. Διακοσμήστε τα με σπρέι χιονιού ή με κόλλα με χρώματα – χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για υπέροχες διακοσμήσεις.

Ο βασικός εξοπλισμός για τη διακόσμηση με κουκουνάρια περιλαμβάνει ένα πιστόλι κόλλας, σύρμα, μια όμορφη κορδέλα και φυσικά τη δημιουργικότητά σας. Ας διακοσμήσουμε παράθυρα και τραπέζια. Φύγαμε!

Διακόσμηση παράθυρου
Πάρτε ένα κομμάτι σύρμα και τρυπήστε τα κουκουνάρια. Όταν το σύρμα είναι γεμάτο από κουκουνάρια, ενώστε τα άκρα και λυγίστε το σύρμα στο σχήμα που θέλετε, για παράδειγμα σε σχήμα καρδιάς ή αστεριού. Βάλτε μια όμορφη κορδέλα στην κορυφή, έτσι ώστε να μπορεί να κρεμαστεί στο παράθυρο. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικές πέρλες με τη βοήθεια του πιστολιού κόλλας.
Διακόσμηση τραπεζιού
Πάρτε μια ωραία και μεγάλη κορδέλα, που εξέχει και από τα δύο άκρα του τραπεζιού σας περίπου 20 εκατοστά. Κάντε μια θηλιά σε κάθε πλευρά. Τώρα προσαρμόστε ένα κουκουνάρι σε κάθε πλευρά με τη βοήθεια του πιστολιού κόλλας. Αν φτιάξετε δύο κορδέλες μπορείτε να αφήσετε να κρέμονται τα κουκουνάρια σε διαφορετικές θέσεις – σίγουρα θα δείχνει πολύ ωραίο. Με ένα λευκό τραπεζομάντιλο, αυτή η διακόσμηση θα δημιουργήσει μια χειμωνιάτικη, ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα.