Πλύσιμο του αυτοκινήτου μετά το χειμώνα

Υγρασία, κρύος αέρας, υγροί ρύποι, αλλά και αλάτι στους δρόμους: ο χειμώνας αποτελεί μία δύσκολη περίοδο για τα αυτοκίνητα. Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να επιταχύνει το σχηματισμό σκουριάς. Για το λόγο αυτό, ο καθαρισμός του αυτοκινήτου είναι σημαντικό μέρος του καθαρισμού της άνοιξης. Αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα και εις βάθος με ένα πλυστικό μηχάνημα. Για το σκοπό αυτό, ένα ακροφύσιο ψεκασμού χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί σε απόσταση 30 εκατοστών από την επιφάνεια καθαρισμού. Στο μέτρο του δυνατού, καλό είναι να καθαριστούν και το σασί και οι ζάντες στις ρόδες. Η χρήση χημικού καθαριστικού κάνει πιο εύκολη τη διάλυση των ρύπων, οι οποίοι στη συνέχεια χρειάζονται μόνο ξέπλυμα. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μία βούρτσα καθαρισμού, το αυτοκίνητο χρειάζεται να ψεκαστεί πρώτα, ώστε πετραδάκια και άλλοι ρύποι να μην απομακρύνουν το χρώμα. Πριν ξεκινήστε τη διαδικασία του πλυσίματος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν επιτρέπεται το πλύσιμο του αυτοκινήτου στο δημόσιο δρόμο. Το ενδεχόμενο ρύπανσης των υπογείων υδάτων πρέπει πάντα να αποκλειστεί.

FUll Control Plus

Καλοσυντηρημένη βεράντα

Τα πλακάκια στο μπαλκόνι, τη βεράντα και τα μονοπάτια του σπιτιού είναι αρκετά εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανεπιθύμητους ρύπους. Μούχλα, λειχήνες και πρασινάδες μπορούν να καθαριστούν γρήγορα με τη χρήση του πλυστικού μηχανήματος.

Τα αντικείμενα από σίδερο, όπως τα έπιπλα του κήπου ή τα φώτα που βρίσκονται στο δάπεδο και είναι εκτεθειμένα στην υγρασία για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη σκουριάς. Στις ανθεκτικές στα οξέα πέτρες όπως γρανίτη ή σχιστόλιθο, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με κιτρικό οξύ. Για πέτρες ευαίσθητες στα οξέα, όπως το μάρμαρο, απαιτείται ένα ειδικό καθαριστικό σκουριάς χωρίς οξέα.

Έτοιμοι για τη σεζόν στον κήπο

Τα έπιπλα του κήπου που είναι αποθηκευμένα το χειμώνα, χρειάζεται να σκουπίζονται μετά το χειμώνα, και καλό είναι να γίνεται και χρήση καθαριστικού για τα πιάτα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι ρύποι και οι σκόνες. Ο καθαρισμός με τη δύναμη της υψηλής πίεσης το κάνει αυτό ευκολότερο. Επιπλέον, προτείνεται η χρήση επίσης χημικού καθαριστικού το οποίο έχει ήπια επίδραση στην επιφάνεια.

Τα έπιπλα κήπου είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και στη βροχή. Για το λόγο αυτό, τα ευαίσθητα υλικά και τα χρώματα χρειάζεται να ψεκάζονται με ένα ειδικό σπρέι προστασίας. Τα καλύμματα από συνθετική ίνα είναι εύκολα στο πλύσιμο, ενώ τα βαμβακερά καλύμματα χρειάζεται να καθαριστούν με χημικό.

Φροντίδα ξύλινων επιφανειών

Σε όλα τα είδη ξύλου οι ρύποι προσκολλώνται πιο εύκολα από ότι στα λεία πέτρινα δάπεδα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα μηχάνημα υψηλής πίεσης. Με τον τρόπο γίνεται ένας ήπιος καθαρισμός, ειδικά στις ξύλινες επιφάνειες.

Χάρη στη χρήση του ακροφυσίου ψεκασμού και της κάνης ψεκασμού, μπορεί να ρυθμιστεί η πίεση του νερού, ώστε να είναι κατάλληλη για το αντικείμενο του καθαρισμού. Οι επιφάνειες πρέπει να βάφονται με ένα ειδικό βερνίκι για ξύλα σε συνέχεια του καθαρισμού. Αυτό προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες και φρεσκάρει το χρώμα.