Ισχύς και βάρος

Αν είστε αρχάριοι στη χρήση ενός αλυσοπρίονου είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ελαφρύτερη έκδοση, δεδομένου ότι είναι πιο εύκολες στο χειρισμό. Αλλά και οι επαγγελματίες χρήστες, που εργάζονται πολλές ημέρες στο δάσος, είναι φυσικό να εκτιμήσουν ένα ελαφρύ αλυσοπρίονο.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το νέο σας αλυσοπρίονο είναι αρκετά ισχυρό για την εργασία που σας ενδιαφέρει. Αν πρόκειται να κάνετε βαριές εργασίες, θα χρειαστείτε περισσότερη ισχύ αλλά και το σωστό εξοπλισμό κοπής. Οι περισσότεροι εξειδικευμένοι αντιπρόσωποι μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος.

Οι κραδασμοί μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς

Αν είστε επαγγελματίας, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι το αλυσοπρίονο έχει χαμηλούς κραδασμούς, για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού των χεριών σας. Ωστόσο, ακόμη και αν το χρησιμοποιείτε περιστασιακά μόνο, οι χαμηλοί κραδασμοί σάς προσφέρουν πιο άνετη χρήση. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κραδασμούς των αλυσοπρίονων της εταιρείας μας, στην εφαρμογή υπολογισμού κραδασμών.

Βενζίνης ή μπαταρίας;

Ένα βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο είναι η καλύτερη επιλογή, αν εργάζεστε πολλές ώρες στο δάσος, μιας και δεν χρειάζεται να μεταφέρετε επιπλέον μπαταρίες μαζί σας. Αν όμως κάνετε μόνο εργασίες κηπουρικής, ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Αν αγοράσετε δύο μπαταρίες, μπορείτε να φορτίζετε τη μία ενώ χρησιμοποιείτε την άλλη. Η χρήση ενός ηλεκτρικού πριονιού είναι επίσης πρακτική και άνετη, δεδομένου ότι οι κραδασμοί είναι μικρότεροι και είναι λιγότερο θορυβώδες. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για εκπομπές και καυσαέρια.

Αλυσοπρίονο Μπαταρίας Husqvarna

Λίστα ελέγχου κατά την αγορά αλυσοπρίονου:

  1. ΕκπομπέςΟι περισσότερες χώρες έχουν αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές καυσαερίων, αλλά πολλά παλαιότερα αλυσοπρίονα δεν τους εφαρμόζουν. Βεβαιωθείτε ότι το αλυσοπρίονό σας συμμορφώνεται με αυτούς τους κανονισμούς, τόσο για το δικό σας καλό όσο και για το καλό του περιβάλλοντος.
  2. Ισορροπία Βεβαιωθείτε ότι το αλυσοπρίονο έχει καλή ισορροπία και κάθεται καλά στο χέρι σας. Θα πρέπει να είναι εύκολη η αλλαγή λαβής για το αλυσοπρίονο σας, χωρίς να χάνει την ισορροπία του, διότι αυτό θα σας βοηθήσει πολύ κατά τη χρήση του.
  3. Ασφάλεια Αυτή είναι βέβαια μια από τις πιο σημαντικές πτυχές που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός αλυσοπρίονου. Βεβαιωθείτε ότι το πριόνι έχει πολλά δοκιμασμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Επίσης, χρησιμοποιείτε πάντα το σωστό εξοπλισμό προστασίας, όταν εργάζεστε με το αλυσοπρίονο.
  4. Συντήρηση Για να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη συντήρηση του αλυσοπρίονου σας, βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο αέρα και η αντλία καυσίμου είναι εύκολα προσβάσιμα, καθώς και ότι είναι εύκολο να σφίξετε την αλυσίδα.