Ψάχνετε να αγοράσετε χλοοκοπτική μηχανή; Τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι οι διαστάσεις του γκαζόν και ο τρόπος που θέλετε να το κουρεύετε. Δείτε εδώ ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αγορά.

Μην ξεχνάτε ότι ένα στρέμμα γρασιδιού σημαίνει περπάτημα δύο έως τριών χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι οι αυτοπροωθούμενες χλοοκοπτικές μηχανές αποτελούν μια ελκυστική επιλογή. Ο τύπος του γκαζόν και η συχνότητα που το κουρεύετε προσδιορίζουν την επιλογή του συστήματος κοπής. Οι μηχανές οπίσθιας και πλευρικής εκτόξευσης μπορούν να κόψουν ψηλότερο, πιο άγριο και πιο χονδρό γκαζόν, καθώς και γκαζόν που κουρεύεται σπάνια.

Το χορτολίπασμα αποτελεί φυσικό λίπασμα για το γκαζόν σας

Η μέθοδος BioClip® (χορτολίπανση) είναι ιδανική, εάν επιθυμείτε τέλεια αποτελέσματα και κουρεύετε το γκαζόν σας συχνά. Το κομμένο σε μικρά κομματάκια γρασίδι λιπαίνει το γκαζόν και το κάνει πιο ανθεκτικό στην ξηρασία.

Επιλογή χλοοκοπτικής μηχανής με καλάθια συλλογής

Οι χλοοκοπτικές μηχανές με καλάθι προσφέρουν νοικοκυρεμένα αποτελέσματα και εξοικονομούν χρόνο, αφού δεν χρειάζεται να μαζέψετε με την τσουγκράνα το κομμένο γρασίδι, όταν ολοκληρώσετε το κούρεμα. Το φθινόπωρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καλάθια συλλογής για τα φύλλα. Επίσης, τα καλάθια είναι ιδανικά, εάν θέλετε να αποφύγετε αλλεργικές αντιδράσεις στο γρασίδι και να μειώσετε την εξάπλωση των ζιζανίων.

Επιλέξτε την καλύτερη χλοοκοπτική μηχανή για τις ανάγκες σας:


  1. Επιλέξτε το πλάτος του πλαισίου κοπής, σύμφωνα με τις διαστάσεις του γκαζόν σας.
  2. Εάν η επιφάνεια του γκαζόν είναι μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, συνιστάται να αγοράσετε ένα αυτο-προωθούμενο μοντέλο.
  3. Εάν η επιφάνεια του γκαζόν σας είναι μεσαίου μεγέθους και προτιμάτε να κάνετε και λίγη γυμναστική καθώς κουρεύετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα ωθούμενο χλοοκοπτικό.
  4. Εάν η επιφάνεια του γκαζόν σας είναι μικρή, μπορείτε να αγοράσατε μια χειροκίνητη χλοοκοπτική μηχανή, που δεν παράγει απευθείας εκπομπές καυσαερίων και απαλλάσσει τους γείτονές σας από το θόρυβο.
  5. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το ποιο σύστημα κοπής ταιριάζει στο δικό σας γκαζόν και τις προσωπικές σας συνήθειες κουρέματος γκαζόν, θα πρέπει να επιλέξετε μια χλοοκοπτική μηχανή που να εφαρμόζει περισσότερες από μία μεθόδους κοπής: εκτόξευση, συλλογή και BioClip® (χορτολίπανση).