Όταν επιλέγετε ένα ψαλίδι μπορντούρας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πού θα το χρησιμοποιήσετε. Θέλετε να κουρεύετε υψηλούς, χαμηλούς ή μεγάλου μήκους θάμνους; Θέλετε να δίνετε στους θάμνους σας συγκεκριμένο σχήμα; Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ψαλιδιών μπορντούρας: ψαλίδια μπορντούρας διπλής όψης, μονής όψης και ψαλίδια μπορντούρας με κοντάρι. Διαλέξτε τον τύπο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Ψαλίδια μπορντούρας διπλής όψης για σχήμα

Το ψαλίδι μπορντούρας διπλής όψης είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαμόρφωση φρακτών και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να ψαλιδίζετε φράκτες έως το ύψος του στήθους. Ένα ψαλίδι μπορντούρας διπλής όψης μπορεί επίσης να διαθέτει ρυθμιζόμενη πίσω λαβή για μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη εργονομία, όταν ψαλιδίζετε τα πλαϊνά των φρακτών.

Ψαλίδια μπορντούρας μονής όψης για μεγαλύτερες εκτάσεις

Τα ψαλίδια μπορντούρας μονής όψης είναι σχεδιασμένα κυρίως για ευθύγραμμα τμήματα φράκτη. Επειδή υπάρχουν δόντια μόνο στη μία πλευρά της λάμας κοπής, η λάμα μπορεί να είναι μακρύτερη χωρίς να γίνεται το μηχάνημα υπερβολικά βαρύ. Η μακρύτερη λάμα σάς βοηθά να κουρεύετε μεγαλύτερες επιφάνειες με κάθε πέρασμα.

Με τα ψαλίδια μπορντούρας με κοντάρι φτάνετε πιο μακριά

Τα ψαλίδια μπορντούρας με κοντάρι χρησιμεύουν για το κούρεμα υψηλών και χαμηλών φρακτών, καθώς και πρασινάδας που καλύπτει το έδαφος. Με ένα ψαλίδι μπορντούρας με κοντάρι, μπορείτε να κόβετε τους ψηλούς θάμνους χωρίς σκάλα. Επειδή μπορείτε να προσαρμόζετε την κλίση της λάμας κοπής, εργάζεστε ταχύτερα και φτάνετε ευκολότερα στα απομακρυσμένα σημεία των υψηλών ή χαμηλών θάμνων. Ο κινητήρας ενεργεί ως αντίβαρο στη λάμα κοπής, οπότε το μηχάνημα είναι πάντα καλά ζυγισμένο όσο εργάζεστε.

Ψαλίδια μπορντούρας μπαταρίας

Τα σύγχρονα ψαλίδια μπορντούρας με μπαταρία είναι ισχυρά και προσφέρουν εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία σχεδόν χωρίς καθόλου κραδασμούς. Όλα τα προϊόντα της Husqvarna χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο φορτιστή και η φόρτιση μιας μπαταρίας 4,3 Ah διαρκεί περίπου 30-50 λεπτά. Με κάποιες επιπλέον μπαταρίες ή μια μπαταρία πλάτης μπορείτε να εργάζεστε αδιάκοπα ολόκληρη την ημέρα. Τα προϊόντα μπαταρίας είναι ιδανικά για εργασία σε δημόσιους χώρους ή χώρους με απαιτήσεις για χαμηλή στάθμη θορύβου, όπως είναι χώροι κοντά σε νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, γηροκομεία, πάρκα πόλεων ή σχολεία.

Μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν:


  1. Βεβαιωθείτε ότι το ψαλίδι μπορντούρας έχει αποτελεσματικό αντικραδασμικό σύστημα για πιο άνετη χρήση.
  2. Τα ψαλίδια μπορντούρας με έλεγχο εκπομπών είναι καλύτερα τόσο για εσάς όσο και για το περιβάλλον.
  3. Επιλέξτε ένα ψαλίδι μπορντούρας με το κατάλληλο μήκος της λεπίδας κοπής για την εργασία που σκοπεύετε να κάνετε.