Μήπως χρειάζεστε ένα νέο μηχάνημα για να καθαρίσετε μια μεγαλύτερη περιοχή, ψηλό γρασίδι, βλάστηση, ή να κουρέψετε μικρά δέντρα; Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν να αγοράσετε ένα θαμνοκοπτικό.

Το θαμνοκοπτικό είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για γαιοκτήμονες και ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων. Προσφέρεται για πολλές χρήσεις, από τη φροντίδα του γκαζόν έως την κοπή ψηλού γρασιδιού, δενδρυλλίων και χαμόκλαδων. Εάν γνωρίζετε για ποια χρήση το προορίζετε, θα σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το κατάλληλο.

Το προορίζετε για επαγγελματική χρήση;

Για επαγγελματική χρήση, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα θαμνοκοπτικό με μεγάλη διάρκεια ζωής και να είναι κατάλληλο για την εργασία που έχετε να κάνετε. Τα μοντέλα Husqvarna 500 είναι επαγγελματικά και έχουν κατασκευαστεί για άνετη χρήση κατά τη διάρκεια των πολύωρων εργάσιμων ημερών.

Τι μέγεθος θα πρέπει να διαλέξω;

Για έναν επαγγελματία χρήστη, η επιλογή ενός θαμνοκοπτικού που έχει τις κατάλληλες διαστάσεις είναι σημαντικότερη από την απλή επιλογή του ισχυρότερου μοντέλου. Ένας ισχυρός κινητήρας θα σας βοηθήσει ναι μεν να κόβετε με μεγαλύτερη ευκολία πιο σκληρή βλάστηση, αλλά ένα ισχυρότερο μηχάνημα θα είναι και πιο βαρύ. Αυτό μπορεί να αποβεί κουραστικό εάν πρέπει να εργάζεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με συνέπεια μια μειωμένη αποτελεσματικότητα. Συνεπώς, εάν είστε επαγγελματίας, συνιστάται να έχετε στη διάθεσή σας πολλά θαμνοκοπτικά, έτσι ώστε να επιλέγετε κάθε φορά το κατάλληλο. Ωστόσο, ο μέσος καταναλωτής θα πρέπει να βεβαιώνεται ότι το μηχάνημα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στη χρήση για την οποία προορίζεται.

Ιδανικό για γαιοκτήμονες

Εάν εργάζεστε σε μικρού ή μεσαίου μεγέθους εκτάσεις ή σε κήπους στην ύπαιθρο με θάμνους, φράκτες και μικρά δέντρα, τότε ένα μεσαίου μεγέθους θαμνοκοπτικό είναι ιδανικό. Μπορείτε να αλλάζετε κεφαλές ανάλογα με το αν θέλετε να κόψετε γρασίδι ή πιο σκληρή βλάστηση. Αυτά τα θαμνοκοπτικά προσφέρουν άνεση, ευελιξία και ευχρηστία.

Πόσο εύκολο είναι στη χρήση του;

Όταν επιλέγετε ένα θαμνοκοπτικό θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη το βαθμό ευκολίας αλλαγής των λεπίδων κοπής και των κεφαλών χορτοκοπής. Πρέπει επίσης να εξασφαλίζετε ότι η αλλαγή της μεσινέζας είναι εύκολη, όταν χρησιμοποιείτε κεφαλή χορτοκοπής και ότι ο μηχανισμός τροφοδοσίας είναι εύχρηστος. Τα θαμνοκοπτικά Husqvarna διαθέτουν σύστημα τροφοδοσίας Tap-&-Go, το οποίο σημαίνει ότι η μεσινέζα χορτοκοπής τροφοδοτείται αυτόματα όταν η κεφαλή πιέζεται μέσα στο έδαφος.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ένα θαμνοκοπτικό


  1. Είναι σημαντικό ότι το θαμνοκοπτικό είναι εύκολο στην εκκίνηση, ειδικά αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία.
  2. Η μεγάλη ισχύς, η υψηλή ροπή και η γρήγορη επιτάχυνση είναι σημαντικοί παράγοντες στην κοπή της βλάστησης, αλλά αν πρόκειται να εργάζεστε για πολλές ώρες επιλέξτε το ελαφρύτερο δυνατό μηχάνημα που είναι κατάλληλο για την εργασία σας.
  3. Βεβαιωθείτε ότι η εξάρτυση κατανέμει το βάρος προσφέροντας άνεση και αποτελεσματικότητα.
  4. Βεβαιωθείτε ότι οι λαβές μπορούν να σχηματίσουν γωνία σε σχέση με τον άξονα, διασφαλίζοντας έτσι την ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στην πλάτη σας.
  5. Βεβαιωθείτε ότι οι λαβές διπλώνουν για ευκολία μεταφοράς και αποθήκευσης.
  6. Οι κινητήρες μας υποβάλλονται σε ελέγχους εκπομπών καυσαερίων διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος εργασίας σας και του περιβάλλοντος γενικότερα.